Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Workshops

Περιγραφή

Στο πλαίσιο του IGF Greece 2021 θα διοργανωθούν Εργαστήρια, στα οποία οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν σε συγκεκριμένες θεματικές του συνεδρίου και θα τις προσεγγίσουν με πιο πρακτικά και διαδραστικά μέσα. 

Για τη συμμετοχή στα Εργαστήρια δεν είναι απαραίτητες κάποιες προϋπάρχουσες γνώσεις των επιμέρους θεμάτων.

Τα Εργαστήρια

Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Κυριακή 14 Νοεμβρίου

¨Από την ιδεοποίηση στην υλοποίηση: Πώς να βγάλεις την ιδέα σου online

Οι παίκτες στον κόσμο της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου

Πρόσβαση στο internet και στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφορία ανθρώπων με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο στην Ελλάδα

Το ελληνικό σύστημα καινοτομίας

Από τον Ιούλιο Βερν στην εποχή της μετά αλήθειας και τα meta social media – Η σημασία της κριτικής σκέψης

Από την ιδεοποίηση στην υλοποίηση: Πώς να βγάλεις την ιδέα σου online

Ψηφιακή Στρατηγική Marketing και Επικοινωνίας

 

 

Διοργανωτές: Ελπίδα Βαμβακά (Papaki, Homo Digitalis), Γιώργος Αγγελόπουλος (IpHost) & Κωνσταντίνος Χατζηστάμου (EURid)

Διοργανωτές: Στέλιος Καββαδίας & Χαράλαμπος Κυρίτσης (IGF Greece)

Διοργανωτής: Γιώργος Καραμανώλης (Crowdpolicy)

O Γιώργος Καραμανώλης είναι επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας και των ψηφιακών υπηρεσιών με διεθνή παρουσία σε δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, δημόσιας διακυβέρνησης και καινοτομίας στον χώρο των financial technologies (fintech).  

Στα έργα του περιλαμβάνονται αναγνωρισμένες παρεμβάσεις ψηφιακού μετασχηματισμού και διαφάνειας όπως το πρόγραμμα ΔΙΑΎΓΕΙΑ, το opengov, δράσεις καινοτομίας (Open Labs), μοντέλα ανοικτής διάθεσης δεδομένων για το δημόσιο τομέα (Open data), πλατφόρμες crowdsourcing, crowdfunding και αξιολόγησης υπηρεσιών για τη Δημόσια Διοίκηση, επιχειρησιακές υποδομές και διαδικασίες financial technologies όπως open APIs που απευθύνονται στον χώρο τραπεζών, υπηρεσίες προώθησης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας (Crowdhackathon – Accelerators) κ.α 

Από το 2012 είναι συνιδρυτής και συντονιστής τεχνολογίας και καινοτομίας (CTO/CIO) της εταιρίας Crowdpolicy. Έχει ευθύνη για τον σχεδιασμό υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών και την στρατηγική τοποθέτησή τους στην Ελληνική και διεθνή αγορά με στόχο την άντληση χρηματοδότησης για λογαριασμό πελατών της Εταιρείας. 

Ο Γιώργος Καραμανώλης το 2018,  ανέλαβε χρέη Προέδρου του Δ.Σ του Hellenic blockchain Hub – του μη κερδοσκοπικού φορέα για την προώθηση των νέων τεχνολογιών blockchain – DLT στην Ελλάδα, σε τομείς της Οικονομίας και της Κοινωνίας. 

Διοργανωτές: Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Προνοϊτη, Μάρω Βερλή (Refugee.info)

Διοργανωτής: Γιάννης Χαρχαντής (SALDO Agency)

Ο Γιάννης Χαρχαντής (John Harhas) είναι απόφοιτος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με κατεύθυνση Διοίκηση Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του InfinityGreece, μιας βραβευμένης κοινωνικής επιχείρησης με αντικείμενο τα digital media και το marketing.

Κατά τη διάρκεια του workshop θα αναπτυχθούν οι προκλήσεις της παραπληροφόρησης στο διαμορφούμενο ψηφιακό περιβάλλον, θα συζητηθούν με τους συμμετέχοντες οι δυνατότητες θωράκισης των χρηστών και θα παρουσιαστούν εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Youth MythBusters και COMMIT.

Διοργανωτής: Παναγιώτης Κακολύρης (COO & Head of Strategy Socialdoo – Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΚΜΟΠ)