Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Παρουσίαση ομιλητών

Πολυφωνία στο Διαδίκτυο

Κλημεντίνη Διακομανώλη

Η Κλημεντίνη Διακομανώλη είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2002 με ειδίκευση σε θέματα Τύπου και Επικοινωνίας και μακρά επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας και δημοσιογραφίας. Έχει ασχοληθεί με την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, παραπληροφόρησης καθώς και με τις περισσότερες θεματικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου στις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει διατελέσει Επικεφαλής των δύο Αντιπροσωπειών ανά διαστήματα.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Fake News: Τι κάνει η Ευρώπη;» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2021 από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το οποίο προλογίζει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία στη Γαλλία (DEA de Droit Pénal et Sciences Criminelles- Université de Pau et de Pays de l’ Adour) και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Master of Arts in Digital Communication and Crisis Management).
Είναι απόφοιτος της πρώτης σειράς Ακολούθων Τύπου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και από το 1998 υπηρέτησε ως διπλωματικός (Press Attachée) στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Δικηγόρος Αθηνών.

Κωνσταντίνος Κωμαΐτης

Ο Κωνσταντίνος Κωμαΐτης έχει εξειδίκευση στα θέματα ανάπτυξης και ανάλυσης της πολιτικής του διαδικτύου, με σκοπό την εξασφάλιση ενός ανοιχτού και παγκοσμίου διαδικτύου. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ήταν senior director στον οργανισμό Internet Society (ISOC) και ασχολείτο αποκλειστικά με την ανάπτυξη πολιτικής και στρατηγικής (internet policy and strategy). Πριν μετακομίσει στη Γενεύη, έζησε στη Γλασκώβη, όπου ανήκε για 7 χρόνια στο ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Strathclyde, Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει και εξακολουθεί να συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια και φορουμ ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας ομιλίας TedX. Αρθρογραφεί για λογαριασμο διαφόρων διεθνών και καταξιωμένων εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένων των Brookings, Slate, TechDirt, EuroActive. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και ενός διδακτορικού και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για την κατοχύρωση και προστασία των domain names. Είναι επίσης συνδιοργανωτής του “Internet of Humans” podcast, διαθέσιμο στο Spotify. Η προσωπική του ιστοσελίδα είναι: www.komaitis.org.

Χαράλαμπος Τσέκερης

Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής (ΕΕΒΤ) και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία του Διαδικτύου» και ειδίκευση στην ψηφιακή επιστήμη και ηθική. Συντονίζει το ερευνητικό πρόγραμμα World Internet Project – Greece, που εστιάζει στη χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα, και κατέχει τιμητικά τη θέση του έκτακτου Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Ηγεσίας του Πανεπιστημίου του Stellenbosch.

Κωνσταντίνος Καρπούζης (Συντονιστής)

Ο Κώστας Καρπούζης (@kkarpou) είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στην έρευνά του ασχολείται με αλγορίθμους που κάνουν τα υπολογιστικά συστήματα πιο αμερόληπτα και προσαρμόσιμα στο πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με αυτά, χρησιμοποιώντας έννοιες συναισθηματικής αλληλεπίδρασης και τεχνητής νοημοσύνης.

Τεχνητη Νοημοσύνη

Κωνσταντίνος Χλουβεράκης

Ο Κωστής Χλουβεράκης είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής στην Deloitte Digital όπως και στην ομάδα Analytics & Cognitive για τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Κωστής βοηθά τις εταιρείες να υιοθετήσουν νέες εκθετικές τεχνολογίες και τάσεις όπως η μηχανική μάθηση, το Salesforce και η εμπειρία πελατών με γνώμονα την ανάλυση δεδομένων. Πριν από την Deloitte, ο Κωστής ήταν Chief Digital Officer στην Eurobank, αφού πέρασε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ εργαζόμενος σε analytics & digital Consulting, όπου συμμετείχε ενεργά σε παγκόσμια έργα (Fortune 500), διαχειρίζοντας διεθνείς ομάδες. Ο Κωστής είναι κάτοχος MBA από το MIT Sloan (ΗΠΑ), διδακτορικό στη Μηχανική Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Ηνωμένο Βασίλειο) και πτυχίο Φυσικής (Ελλάδα). Τα κύρια ενδιαφέροντα και η τεχνογνωσία του επικεντρώνονται στην ψηφιακή στρατηγική, την εμπειρία πελατών, τη μηχανική μάθηση και τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν αξία από τα εσωτερικά και εξωτερικά δεδομένα τους και να επεκτείνουν και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δυνατότητες.

Μιχάλης Κρητικός

Ο Δρ Μιχαλης Κρητικος είναι νομικός αναλυτης στην Επιστημονική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικός σε θέματα τεχνολογικης ηθικης, διαχείρισης τεχνολογικου ρίσκου και ρύθμισης νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών και ανωτατος ερευνητικός εταίρος στο Κεντρο Ψηφιοποιησης, Δημοκρατιας και Καινοτομιας του Πανεπιστημιου των Βρυξελλών.
Ειναι Υπευθυνος του Προγραμματος Ηθικης στο Προγραμμα Τεχνητης Νοημοσυνης του Centre for Robotics | École des Mines de Paris – PSL Université και του European Centre of Excellence on the Regulation of Robotics & AI della Scuola Superiore Sant’Anna.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, στο LSE (οπου και εγινε Διδακτορας Δικαιου Τεχνολογιας) καθως και σε αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες.

Απόστολος Μαλατράς

Ο Δρ. Απόστολος Μαλάτρας είναι ο Team Leader for Knowledge and Information Team στον Οργανισμό της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), όπου είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αναδυόμενων τεχνολογιών, τα τοπία απειλών και την προετοιμασία. Ο Απόστολος υπήρξε Εμπειρογνώμονας Κυβερνοασφάλειας στον ENISA, υπεύθυνος για πολλά έργα, σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το Industry 4.0 και το Smart Mobility. Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, τον ακαδημαϊκό τομέα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Apostolos έχει ευρεία εμπειρία στη διαχείριση και ασφάλεια υποδομών δικτύου και συνδεδεμένων και έξυπνων συσκευών. Είναι συγγραφέας και συντελεστής περισσότερων από 60 ερευνητικών εργασιών και επιστημονικών εκθέσεων και κάνει τακτικά παρουσιάσεις σε διάφορα διεθνή φόρουμ.

Αθηνά Φραγκούλη

Η Αθηνά Φραγκούλη είναι Chief Legal Officer στη RIPE NCC, το Μητρώο Διαδικτύου για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία. Είναι υπεύθυνη για όλες τις νομικές πτυχές του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του νομικού πλαισίου του οργανισμού και όλων των δραστηριοτήτων του. Η Αθηνά Φραγκούλη συνεργάζεται με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς του Διαδικτύου, όπως χειριστές δικτύων, Internet Exchange Points, κυβερνήσεις και δημόσιες αρχές. Εκπροσωπεί επίσης τη RIPE NCC σε διάφορα φόρουμ, όπως τεχνικές συναντήσεις της ICANN και συζητήσεις που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η Αθηνά Φραγκούλη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Νομική Πληροφορική (LL.M Rechtsinformatik) από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου.

Αιμιλία Γιβροπούλου

Η Αιμιλία Γιβροπούλου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Κομοτηνής και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Internet Law and Policy LLM) από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης. Ως μέλος της Homo Digitalis ασχολείται ενεργά με την ψηφιακή πολιτική και τη σχέση της με τα ανθρώπινα δικαιώματα με ιδιαίτερη έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης και την προστασία των προσωπικών δικαιωμάτων και του απορρήτου.

Σταυρούλα Τσινόρεμα

Καθηγήτρια Σύγχρονης, Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής, Διευθύντρια ΠΜΣ «Βιοηθική», Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιοηθικής Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.
Το ερευνητικό έργο της επικεντρώνεται στην ηθική και κοινωνική φιλοσοφία, τη βιοηθική, ηθική των επιστημών και της τεχνολογίας, επιστημολογία, φιλοσοφία της γλώσσας, τη φιλοσοφία του νου. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος των Επιτροπών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για τη Βιοηθική και την Ηθική των Επιστημών της Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie· μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Συμβουλίου (STAB) του European Research Infrastructure Consortium ‘LifeWatch ERIC’· Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών· μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Βασίλης Βασιλόπουλος (Συντονιστής)

Dr Vasilopoulos Vasilis, DPO ERT SA,
Media, Tech & Data Ethics

Προσβασιμότητα

Μαργαρίτα Αντόνα

Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

Γιάννης Βαρδακαστάνης

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1957. Από το 1993 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), η οποία αποτελεί την τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα. Από το 2010 έως σήμερα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) εκπροσωπώντας την Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Ομάδα III. Πιο συγκεκριμένα, κατέχει τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων της Ομάδας αυτής. Επιπρόσθετα, είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αναπηρία (EDF) από το 1999. Από το 2007 έως σήμερα εκπροσωπεί το Φόρουμ στην Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία, όπου από το 2010 έως το 2012 κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου και από το 2012 έως το 2014 τη θέση του Προέδρου αυτής. Από το 2014 έως τώρα κατέχει τη θέση του Ταμία. Τέλος ο κ. Βαρδακαστάνης είναι μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος και της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Κατερίνα Προνοΐτη

Εργάζεται ως Content Development officer / Protection Focal Point στο πρόγραμμα Refugee.Info της International Rescue Committee, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Eίναι υπεύθυνη για protection part του προγράμματος που εφαρμόζεται όταν η ομάδα των διερμηνέων λαμβάνει ερωτήματα σχετικά με ζητήματα προστασίας. Πιο συγκεκριμένα, όταν υπάρχουν ερωτήματα από ανήλικα άτομα, από επιζήσασες / επιζώντες έμφυλης βίας ή από άτομα που βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ψυχική / συναισθηματική κατάσταση. Παράλληλα, ως μέλος της συντακτικής ομάδας του Refuge.Info, είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των υπάρχοντων άρθρων στην επισήμη ιστοσελίδα του προγράμματος, ακολουθώντας τις επίσημες ανακοινώσεις, παρέχοντας άμεση και σωστή πληροφόρηση στον πληθυσμό.
Εργάστηκε επίσης στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για σχεδόν δύο χρόνια σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ως υπεύθυνη στο εκπαιδευτικό κομμάτι, με κύριες αρμοδιότητες την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κάθως και την όσον το δυνατόν ομαλότερη κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

 

Νικόλας Παναγιωτόπουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάζεται στο προσφυφικό τομέα από το Μάϊο 2016. Από τα τέλη Ιουνίου 2020, υποστηρίζει την ομάδα του Refugee.Info Greece ως υπεύθυνος της, για την παροχή αξιόπιστων ενημερωμένων πληροφοριών που σχετίζονται με τις ανάγκες των αιτούντων άσυλο/προσφύγων μέσω των πλατφορμών του Refugee.Info.

Ο χρήστης ως καταναλωτής

Αλέξης Νικολαϊδης

Ο κ. Αλέξης Νικολαΐδης εργάζεται ως Associate Advisor στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Συμμετέχει σε πολυάριθμα projects που -μεταξύ άλλων- αφορούν την υποβολή προτάσεων για την υιοθέτηση καινοτόμων, ψηφιακών τεχνολογιών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (Industry 4.0), το σχεδιασμό εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, και την ψηφιοποίηση των διεπαφών μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου τομέα. Είναι μέλος της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας του ΣΕΒ, η οποία καταγράφει την ψηφιακή ωριμότητα της χώρας, αποτιμάει την πρόοδο υλοποίησης σημαντικών έργων της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και εστιάζει στην επιτάχυνση ψηφιακών και τεχνολογικών επενδύσεων στη μεταποίηση. Έχει διατελέσει project manager σε ψηφιακά workshops του ΣΕΒ, που ενημερώνουν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα για τις τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις που συνδέονται με την υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου (MSC) στο Finance & Banking Management (Πανεπιστήμιο Πειραίως).

 

Βίκυ Τζέγκα

Η Βίκυ Τζέγκα είναι δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα εταιρικού δικαίου και συμβάσεις. Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες, εκπρόσωπος σε Ευρωπαϊκά και εθνικά όργανα (Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ανεξάρτητες Αρχές, Φορείς της αγοράς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) και μέλος Επιτροπών.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της προστασίας του Καταναλωτή ως Νομική Σύμβουλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. στα θέματα  Ενέργειας, Ψηφιακών δικαιωμάτων (Ηλεκτρονικές επικοινωνίες, Ηλεκτρονικό εμπόριο, διαδικτυακές εφαρμογές, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, Απόρρητο), Γενικών Όρων Συναλλαγών και Αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Εκπροσωπεί την Ένωση σε επίσημα εθνικά όργανα, όπως και επιτροπές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Συμμετέχει σε διαβουλεύσεις  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη θέσπιση και βελτίωση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή. Έχει την ευθύνη εκπόνησης προγραμμάτων και μελετών που άπτονται νομικών θεμάτων, εκπροσώπησης σε συνέδρια και στα ΜΜΕ και σύνταξης δελτίων τύπου. Έχει διδακτική εμπειρία με την πραγματοποίηση σεμιναρίων, ομιλιών σε θέματα νομικής προστασίας του καταναλωτή, αλλά και  συλλογικής προάσπισης των δικαιωμάτων των καταναλωτών (συλλογικές αγωγές).

 

Αποστόλης Αϊβαλής

Strategist & Motivational Leader

Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι Managing Partner της AIVAL.COM ένα business strategy consulting firm και Syllabus Manager της KNOWCRUNCH.COM ένας διεθνής οργανισμός εκπαίδευσης. Έχει ειδίκευση και εμπειρία στις αγορές consumer & enterprise internet, social media, gaming, music, advertising, technology, media, mobile και fashion στις οποίες εργάζεται από το 1996 ως στέλεχος, mentor αλλά και επιχειρηματίας.
Συν-δημιούργησε την PowerΝet το 1996, τα Web Awards (τώρα Ermis Digital) το 1998, την ArboMedia το 2001, την Real Brands το 2007, την Social Brands το 2009, το StartupDay event το 2009 και το Startup Nation το 2011. Είναι επίσης δημιουργός του Professional Diploma in Digital & Social Media ενώ εκπαιδεύει στελέχη σε επιχειρήσεις, κολλέγια και πανεπιστήμια από το 2007.

Βασίλης Καρκατζούνης

Ο Βασίλης Καρκατζούνης είναι δικηγόρος με ειδίκευση σε ζητήματα Νέων Τεχνολογιών. Είναι κάτοχος LL.M. από το Queen Mary University of London και υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διαθέτει πιστοποίηση στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων (CIPP/E), είναι co-chair στο ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Ιδιωτικότητας (IAPP), μέλος της Επιτροπής Πληροφορικής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα. Είναι συνιδρυτής της νομικής ιστοσελίδας Lawspot.gr.

Αρθρογραφεί τακτικά για ζητήματα προστασίας δεδομένων, με έμφαση σε όσα συνδέονται με τη χρήση διαδικτύου και νέων τεχνολογιών, ενώ συμμετέχει σε σχετικά σεμινάρια και συνέδρια.

Βασίλης Βασιλόπουλος (Συντονιστής)

Dr Vasilopoulos Vasilis, DPO ERT SA,
Media, Tech & Data Ethics

Δίκαιο και Διαδίκτυο

Ιωάννα Νούλα

Η Δρ Ιωάννα Νούλα είναι συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Έρευνας του Internet Commission, ενός οργανισμού που προωθεί την ψηφιακή ευθύνη μέσω της ανεξάρτητης αξιολόγησης ψηφιακών οργανισμών. Είναι επίσης συνιδρύτρια του Education Data | Digital Safeguards, μια εταιρείας που στοχεύει στη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της εκπαιδευτικής τεχνολογίας.

Λευτέρης Χελιουδάκης

Ο Λευτέρης Χελιουδάκης είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στα προσωπικά δεδομένα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Τίτλων στο Δίκαιο & Νέες Τεχνολογίες (LLM) και στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες (MSc). Αποτελεί συνιδρυτή της Homo Digitalis, εκπροσωπώντας την οργάνωση σε διεθνή fora και συνέδρια.

Γιώργος Γιαννόπουλος

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής (Νομική Σχολή ΕΚΠΑ) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής. Είναι Δικηγόρος Αθηνών με ενδιαφέρον για το ρυθμιστικό πλαίσιο των νέων τεχνολογιών, την ουδετερότητα του διαδικτύου, τις νομικές βάσεις δεδομένων και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων στο δίκαιο.

Γεωργία Μπέκα

Η Γεωργία Μπέκα είναι τριτοετής φοιτήτρια Νομικής και ειδικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών (ELSA) Ελλάδος. Τα ενδιαφέροντα της άπτονται στα διεθνή ζητήματα, στον κινηματογράφο και στον αθλητισμό.

Στέφανος Βιτωράτος (Συντονιστής)

Ο Στέφανος Βιτωράτος είναι Partner στη δικηγορική εταιρεία Digital Law Experts (DLE) και ένας από τους συνιδρυτές της Homo Digitalis. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από το City, University of London και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Eιδικεύεται στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και την Κυβερνοασφάλεια.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Λεωνίδας Χριστόπουλος

Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού επί θεμάτων διοικητικής μεταρρύθμισης και δημοσιονομικής πολιτικής στα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το 2016 έως το 2019, υπήρξε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης. Έχει υπάρξει ο συντονιστής σημαντικών μεταρρυθμιστικών έργων της δημόσιας διοίκησης, όπως η αναδιοργάνωση της κεντρικής ελληνικής διοίκησης (2014), η μείωση του διοικητικού φόρτου σε διάφορους τομείς πολιτικής (2014), το πρόγραμμα δημοσιονομικής διαχείρισης (2012 – 2014), αλλά και ο νέος νόμος για το επιτελικό κράτος (2019).Είναι κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Στέλλα Τσιτσούλα

Η Στέλλα Τσιτσούλα είναι σύμβουλος επικοινωνίας και managing partner στην RED Communications. Ειδικεύεται σε θέματα επικοινωνίας που αφορούν σε εταιρείες και οργανισμούς του τεχνολογικού τομέα και ιδιαίτερα του Information Security. Είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του European Cyber Security Challenge Hellenic team, συνεργάτης για την Ελλάδα του Cyber Security Forum Initiative που εδρεύει στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, ενώ συνεργάζεται και με το ελληνικό παράρτημα του (ICS)² Hellenic Chapter.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος πληροφορικής σε ανώτερες διοικητικές θέσεις μέσων ενημέρωσης. Τα τελευταία 18 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της εταιρικής επικοινωνίας, ενώ έχει συντονίσει και παρουσιάσει συνέδρια με θέματα την κυβερνοασφάλεια, το cybersecurity awareness και την ασφάλεια των δεδομένων. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Δημοσίων Σχέσεων και μέλος του Woman in cyber.

LinkedIn Profile: https://www.linkedin.com/in/stellatsitsoula/

Γιάννης Χαρχαντής

Ο Γιάννης Χαρχαντής (John Harhas) είναι απόφοιτος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με κατεύθυνση Διοίκηση Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του InfinityGreece, μιας βραβευμένης κοινωνικής επιχείρησης με αντικείμενο τα digital media και το marketing.

Δημήτρης Βαρουτάς

LinkedIn

Μάνος Μαργαρίτης

O Μάνος Μαργαρίτης είναι υπεύθυνος του Τμήματος Ευρύτερου Δημόσιου τομέα της Qualco.
Έχει εμπειρία σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και σε προϊόντα και υπηρεσίες του χρηματοοικονομικού τομέα στη Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι αξιολογητής για τη Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΕΜΠ και MSc Telecommunication Eng. από το Imperial College.

Ισμήνη Κριάρη (Συντονίστρια)

Είναι καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος πολλών επιτροπών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής, πρώην πρύτανης και αντιπρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Διαδίκτυο και Περιβάλλον

Ιωάννα Κωσταρέλλα

Η Ιωάννα Κωσταρέλλα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την ανάδειξη του ρόλου τον οποίο οι δημοσιογράφοι μπορούν να παίξουν.

Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου

Η Ζαχαρουλα Ανδρεοπουλου είναι Καθηγήτρια στο ΑΠΘ, με ερευνητικό αντικείμενο τη Δασική Πληροφορική και τις Τεχνολογίες για Πράσινες Περιφερειακες Πολιτικές. Δτρια του ΠΜΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, Συγγραφέας σε 6 διεθνή βιβλία, σε 95 papers και πανω σπο 300 δημοσιεύσεις σχετικά με την Περιβαλλοντική Πληροφορική, τις Πρασινες Τεχνολογίες, την ψηφιακή καινοτομία και τις Πράσινες υπηρεσίες σχετικά με την εφαρμογή τους στην Περιβαλλοντική προστασία, την Αειφορική τοπική ανάπτυξη και ενεργειακή βιωσιμοτητα. Έχει λάβει δύο φορές βραβεία Αριστείας του ΑΠΘ και πολλές διεθνείς διακρίσεις. Συνεργασίες Erasmus με University of Basilicata, University of Napoli, University of Valladolid, Polytechnic of Bucharest.