Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σχετικά με το Internet Governance Forum Greece

Το Συνέδριο

Το Internet Governance Forum επιστρέφει στην Ελλάδα, με πολλές σύγχρονες θεματικές, και την πρόκληση να δώσει απάντηση στο κεντρικό ερώτημα: Πώς και ποιος κυβερνά το Ίντερνετ στην Ελλάδα του 2021; 

Με τη συμβολή εκπροσώπων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ακαδημαϊκών και τεχνικών εμπειρογνωμώνων, αλλά και τη συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών, το IGF Greece 2021 θα εξερευνήσει πτυχές της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Συντονιστείτε μαζί μας στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021, δια ζώσης στην Αθήνα ή διαδικτυακά, και λάβετε μέρος στο διάλογο για το μέλλον της διακυβέρνησης του ψηφιακού περιβάλλοντος! 

35+

Ομιλητές & Ομιλήτριες

7

Κεντρικές θεματικές

15+

Keynotes

8

Διαδραστικά Εργαστήρια

Τι είναι το Internet Governance Forum;

Το Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (Internet Governance Forum – IGF) είναι μία πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, και αποτελεί μία πολυμερή πλατφόρμα πολιτικής, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και τον διαμοιρασμό καλών πολιτικών και πρακτικών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. 

Το Φόρουμ συγκεντρώνει εκπροσώπους από τους διάφορους φορείς της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συγκεκριμένα, εκπροσώπους κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και άτομα από την τεχνική και ακαδημαϊκή κοινότητα, προωθώντας τον διάλογο και τη διαδικασία χάραξης πολιτικών διεθνώς. 

Το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου διεξήχθη το 2006 στην Αθήνα, και έκτοτε αποτελεί ετήσια διοργάνωση. 

Τι είναι το IGF Greece;

Το IGF Greece είναι το Ε΄λληνικό NRI (National-Regional Initiative) στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου IGF.

Τα NRIs λειτουργούν ως πλατφόρμες συζήτησης παγκόσμιων εξελίξεων σε θέματα δημοκρατίας και τεχνολογίας σε τοπικό επίπεδο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις πτυχές και απόψεις που αποτελούν προτεραιότητα για τις αντίστοιχες κοινότητές τους.

Χρησιμοποιώντας μια διαδικασία διαβούλευσης από κάτω προς τα πάνω (“bottom-up”), τα NRIs συμπεριλαμβάνουν όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς  και λαμβάνοντας υπόψη τις συμβολές τους αναπτύσσουν στα Εθνικά Συνέδρια προτάσεις πολιτικής που αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές απόψεις και λύσεις.

 

Συχνές ερωτήσεις και COVID-19

Και τα δύο! Το IGF Greece 2021 θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, δηλαδή με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων στο χώρο διεξαγωγής και ταυτόχρονη αναμετάδοση των ομιλιών και δραστηριοτήτων σε online πλατφόρμες.

Όχι. Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα της εκδήλωσης, το IGF Greece 2021 λαμβάνει χώρα χωρίς κάποια τιμή εισιτηρίου. Παρόλα αυτά, για οργανωτικούς λόγους είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέσω της αντίστοιχης φόρμας.

Όπως κάθε ουσιαστική απόφαση στο πλαίσιο του IGF Greece, το περιεχόμενο του συνεδρίου συναποφασίστηκε μετά από συλλογή προτάσεων θεματικών από την κοινότητα του IGF Greece (Call for Issues), και την επιλογή των πιο σημαντικών ζητημάτων από την Πολυμερή Επιτροπή.

Βάσει των ισχυόντων κανονισμών με στόχο την καταπολέμηση του COVID-19 σε δια ζώσης συνέδρια και ημερίδες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή αποδεικτικό νόσησης εντός 6 μηνών πριν από την ημέρα διεξαγωγής.

Επίσης σας παρακαλούμε θερμά, ακόμα και αν διαθέτετε ένα από τα παραπάνω πιστοποιητικά, σε περίπτωση που κατά το διάστηα κοντά στις ημέρες του συνεδρίου έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, ή αναπτύξετε παρόμοια συμπτώματα σύντομα μετά το συνέδριο, να μας ενημερώσετε άμεσα. 

  • Η χρήση μάσκας καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου είναι υποχρεωτική.
  • Απαραίτητη είναι επίσης η διατήρηση απόστασης το λιγότερο 1,5 μέτρου προς τους άλλους συμμετέχοντες.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις;

Οι Ομάδες μας

Οργανωτική Επιτροπή
Κωνσταντίνα Ναθαναήλ

Κωνσταντίνα Ναθανα΄ήλ

Χαράλαμπος Κυρίτσης

Χριστίνα Καλογεροπούλου

Stelios Kavvadias

Στέλιος Καββαδίας

Advisors
83415312_10157935593935489_1506720702630199296_n

Παναγιώτης Παπαχατζής

Fellows
Processed with VSCO with  preset

Ροδάνθη Αλεξίου

DSC_1407

Παναγιώτης Κεραμίδης

IMG_8275

Σοφία Σταματοπούλου

Πολυμερής Επιτροπή
Elpida Vamvaka 2

Ελπίδα Βαμβακά

Πρόεδρος, Homo Digitalis

Βασίλης Βασιλόπουλος

DPO, ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παναγιώτης Κίτσος

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Διονύσιος Κοντογιώργης

Υπεύθυνος gov.gr, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γεώργιος Κουρουπέτρογλου

Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Χαράλαμπος Τσέκερης

Αντιπρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής

Πρόδρομος Τσιαβός

Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ

Γρηγόρης Τσόλιας

Δικηγόρος-ΜΔ Ποινικών Επιστημών, Μέλος (αν.) Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Κωνσταντίνος Χατζηστάμου

Regional Manager for Southern Europe, EURid